A bodzaecetet valójában méz nélkül erjesztett, szűretlen almaecetből készítjük, amibe frissen szedett, teljes nyílásban lévő bodzavirágzatokat áztatunk. Az almaecet savtartalma az áztatás során feltárja és kiáztatja a bodza virágporát, mely így varázslatos illatot és zamatot kölcsönöz a terméknek.
100% almaecetben áztatott bodzavirágzat, 5-8% közötti savtartalommal.
Az almát kíméletesen cefrézzük, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltjuk a saját ecetsav baktérium kultúránkkal. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjük, majd a bodzavirágzás idején nagy mennyiségű bodzavirágzatot áztatunk benne. Ülepedés után fejtjük és palackozzuk.
Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az alma eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét.