Nagy sókoncentrációjú, a keserűsó és a glaubersó mellett sok hasznos makro- és mikroelemet tartalmaz.
Lehetőleg langyosan és éhgyomorra fogyasszuk!
Alkalmazási területe:
-hashajtásra 2-3 dl-t egyszerre,
-székrekedésnél a végbél és az alhasi szervek fájdalmas székeléssel járó megbetegedéseiben, aranyérbetegség, sérv esetén egyénileg megállapított kisebb adagokban, reggel négy evőkanáltól 1,5 dl-ig,
-bélhurutban naponta 1-1,5 dl,
-cukorbetegségnél, elhúzódó májbetegségekben, epekövességben, epehólyag-gyulladás utáni állapotok kezelésére, naponta több részletre elosztva 2-2,5 dl-t,
-elhízás ellen, vesemedence-gyulladásban, hólyaghurutban naponta, reggelente 1 dl-t,
-agyi érbetegség, agyvérzés utáni állapotban 0,5 dl ötszörös higításban, több részletben elosztva.