Megunhatatlan édességnek számít a világ számos pontján az aztékok kedvelt csemegéje. A kakaóból készített italt az ,,Istenek italának” nevezték és az arannyal egyenértékűként tartották számon. A holland kakaó felhasználásával minden alkalommal egyedülálló ízélményben lehet részed, legyen szó ételekről vagy italokról. Csempéssz be ezt a kivételes beltartalmú alapanyagot a saját és családod étrendjébe is! Nem csak minőségi süteményeket és pékárukat készíthetsz az alkalmazásával, hanem elengedhetetlen összetevője a pudingoknak, forró csokokládéknak, szirupoknak is!
A Nature Cookta Kakaó mélybarna színével és 20-22%-os kakaóvaj tartalmával igazi különlegesség. Amellett, hogy kifogástalan aromájú és nagyon lágy ízű, bármilyen hőmérsékletű folyadékban egyszerűen oldódik. Többféle kakaópor létezik, melyek eltérő ph-értékkel és zsiradéktartalommal, így ebből eredően különböző ízekkel és színekkel rendelkeznek. A 0%-os kakaót általában a nedvesítő hatás és az oldékonyság javítására használják italgyártó cégek. Általánosságban a 10-12%-os kakaót használják, míg a 20-22%-os kakaó tulajdonsága, hogy alkalmazásával sokkal jobb ízt kapunk, ezzel növelve az italok, ételek élvezeti értékét.
Fogyasztási javaslat: Egy kiskanálnyi kakaót keverj össze természetes édesítőszerrel (xilit, eritrit), pár kanál kókusztejjel keverd simára, majd folyamatos keverés mellett öntsd fel ízlés szerinti hőmérsékletű kókusztejjel. Kiválóan alkalmas sütemények elkészítéséhez, valamint paleolit desszertekhez is. Adhatsz hozzá gyümölcsöt, mézet, fahéjat, vaníliát, de kísérletezhetsz chilivel, pikáns paprikával is.