Az amerikai Nemzeti Egészségügy Hivatal kutatási adatbázisa szerint a cékla (céklalé) növeli a teljesítőképességet, állóképességet hosszan tartó sporttevékenységek során (futás, úszás, biciklizést, stb).
A hatásmechanizmus jól dokumentált: a cékla elsőrendű nitrát forrás, ezt a szervezet nitrát- oxiddá (NO) alakítja, amelynek értágító hatása van, így az izmok több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak edzés közben, ugyanakkor felgyorsul a salakanyagok távozása is. Edzés előtt két órával két pohár céklalé fogyasztása javasolt.
A hatást amatőr sportolókon sikerült igazolni, akik szórakozásból vagy az egészségük megőrzése miatt edzenek, a profi atléták teljesítményét nem javítja.
A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Régóta ismert a céklában található vörös festékanyag, a betanin.
A zöldségek közül talán a cékla a legismertebb, hiszen a hagyományos táplálkozásban fontos szerepet kapott. A biológiai termesztés biztosítja, hogy a Dr.Steinberger Céklalé a növény valamennyi hasznos alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza.
Lékúrához is kiváló!
Tárolási javaslat: Felbontás után hűtőben max. 5 napig.
Összetevők
Bio céklalé, bio citromlé.