A folát (B9-vitamin, szerves folsav vagy M-vitamin) létfontosságú vitamin, amit az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséget táplálkozás vagy étrend-kiegészítés útján kell fedeznünk. Mivel vízoldékony vitaminról van szó, gyorsan kiürül a szervezetből és egyszerre csak nagyon keveset tudunk belőle tárolni, pótlása tehát napi rendszerességgel ajánlott.
Folsav
B9 vitaminnak vagy M-vitaminnak is nevezik. Nélkülözhetetlen a sejtek osztódásához, létfontosságú szerepe van a DNS hibátlan előállításában. Szinte az összes életfolyamatra hatással van, hozzájárul a gyomor- és bélrendszer, illetve a száj nyálkahártyájának egészségéhez, véd a mérgezések és a bélparaziták ellen, erősíti a szívet, az agyat, befolyással van a hormonszintre, a pszichikai és idegi zavarok kialakulására. A terhesség során kiemelten fontos a fogyasztása.
– Csökkentheti a szívbetegség kockázatát
– Támogatja az egészséges várandóságot és a magzatot
– Megőrizheti a csontok egészségét
– Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
– Segítséget nyújthat a termékenység fokozásában
– Hozzájárul a fáradtság és a stressz csökkentéséhez
Ajánlott adagolás:
Napi 1 kapszula, lefekvés előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
- Cink (szerves kötésű cink-citrátból) 5 mg
- Folsav (kalcium-L-metilfolátból) 400 µg
Összetevők:
cink (cink-citrát), folsav (kalcium-L-metil-folát), tömegnövelő szer (kukoricakeményítő), csomósodást gátló anyag (mikrokristályos cellulóz), kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz).