GAL Q10 lazacolaj
Természetes forrású Omega-3 zsírsav Q10 koenzimmel és antioxidáns E-vitaminnal
A GAL Q10 Lazacolaj az emberi szervezet számára leghasznosabb állati eredetű Omega-3 zsírsavat tartalmazza. Különlegessége, hogy növényi fermentációval előállított, kiváló hasznosulású Q10 koenzimet is tartalmaz, antioxidáns E-vitaminnal.
Q10 koenzim, a szívvédő vitamin
AQ10 koenzim egy vitaminhoz hasonló, zsíroldékonyenzim, erőteljes antioxidáns hatású. Legfontosabb feladata, hogymint egy katalizátor,biztosítsa a tápanyagokból a test sejtjeinek energiával való ellátását, megfelelő működését. Minél magasabb a sejtekben található Q10 szintje, annál több energiát képesek előállítani. Ha csökken a Q10 szintje, energiahiány lép fel, ami a sejtek működésének megzavarodását, esetleg teljes leállását is okozhatja.
A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.
Már meglévő szívproblémáknál is segíthet
Az egyiklegtöbb Q10-et tartalmazó szerv a szív.Ha a szívizom nem jut elegendő Q10-hez, akkor nem tud megfelelően működni – legnagyobb hiányát éppen ezért a szívbetegeknél mutatták ki.
A túl zsíros étkezési szokások, a mozgásszegény életmód, a káros külső behatások során sok olyan romboló szabadgyök szabadulhat fel a szervezetben, amelyek megbontják az érfalakat, elősegítik a zsír és a mész lerakódását az erekben. Elzáródhat a koszorúér, és bizonyos idő elteltével infarktus is kialakulhat. A Q10 koenzim fogyasztása jelentős mértékben csökkentheti az erek és a szív károsodásait, mert javítja az érfal működését, erősíti a szívizmot, amely a megfelelő mennyiségű vér keringtetéséért is felelős. Kivédi a szívgyógyszerek, illetve a magas vérnyomás elleni gyógyszerek káros mellékhatásait.
Az életkorral járó Q10-szint csökkenése önmagában is szívizom-károsodást okozhat, amely hamar visszafordítható a koenzim pótlásával!
Q10 koenzimmel a rák ellen
Mivel a Q10 koenzim igen erős antioxidáns hatású, a szabadgyökök megkötésével megakadályozhatja a rákos sejtek elszaporodását. Hatékonyan segíti a falósejtek aktivitását, amelyek meggátolják a sejtek károsodását, a daganatok kialakulását, terjedését, illetve az áttétek képződését. Növeli a sejtek oxidációval szembeni ellenálló képességét, erősíti a DNS-hibákat kijavítóenzimekaktivitását is. A Q10 koenzimet a rák kiegészítő kezelésére, valamint a daganatellenes kezelés által okozott mellékhatások enyhítésére is ajánlják.
Visszafordíthatja a fogínysorvadást
Az elektromos fogkefék használatánál, az emelt dózisú C-vitamin-pótlásnál nagyobb hatékonyságú a Q10 koenzim rendszeres fogyasztása. Még a rosszabb állapotú, a fogak meglazulásával járó fogínysorvadást is képes visszafordítani! Javítja az ínyszövet ellenálló képességet, segíti a beteg szövetek regenerálódását, nagymértékben csökkenti az íny és a gyökérhártya gyulladásait.
Védi az idegrendszert, megelőzheti a migrént
A Q10 koenzim kedvező hatást fejt ki migrénes fejfájásban szenvedőknél. Emelt napi adag fogyasztásával eredményes lehet a migrénes rohamok megelőzésében, a rohamok számának csökkentésében. Alkalmazzák még az agyműködés rendellenességeinek kezelésében is, például skizofréniánál, sclerosis multiplexnél és Alzheimer-kórnál.
Erősíti az immunrendszert, fiatalít
Erős antioxidáns hatásával a Q10 koenzim megköti a szabadgyököket, amelyek a sejtek működését, egészséges termelődését károsíthatják. Lassítja az általános öregedési folyamatokat, nagyobb állóképességet és erőkifejtést biztosít. Nagy megterhelés idején segít megőrizni a teljesítő képességet, gyorsítja a regenerálódást, a felépülést. A bőrt is kiemelten védi a káros környezeti hatásoktól, az UV-sugárzások következményeitől!
Miért fontos az Omega-zsírsavak fogyasztása?
A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok és olajok lebontásával kerülnek a szervezetbe. A zsír az egyik legfontosabb energiaforrás, ideális esetben a táplálékkal felvett energiának 30 százaléka zsírokból származik.
Hasonlóan a vitaminokhoz, a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azok csak étkezéssel, kiegészítőkkel pótolhatók. Létfontosságú tápanyagok: ezek az esszenciális zsírsavak biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, javítják az agy, a szív és a hormonháztartás működését, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását, csökkentik a rák kialakulásának esélyét.
Az öregedésgátló E-vitamin
Az E-vitamin az egyik leghatásosabb zsíroldékony antioxidáns, legfontosabb szerepe a sejtek védelme: megakadályozza károsodásukat, segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. Elsősorban a betegségek megelőzésében rendkívüli hatású. A szervezet E-vitamin-szintje nagyban befolyásolja az immunrendszer működését, javítja a védekező képességet, és késlelteti az általános öregedési folyamatokat. Óvja a szervezetet a káros külső környezeti hatásoktól, a cigarettafüsttől, a méreganyagoktól, csökkenti a bőr sérülékenységét, lelassítja a szövetek öregedési folyamatát, késlelteti a ráncok megjelenését, elmélyülését, felgyorsítja a sebgyógyulást.
Napi 1 evőkanál lazacolajjal az egészségért
A GAL Omega-3 Lazacolaj jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az Omega-3 zsírsavak teljes spektrumát, növényi fermentációval előállított Q10-koenzimmel, természetes tokoferolokkal (E-vitaminnal) együtt. Nagy dózisú EPA- és DHA-tartalommal, kellemesen enyhe ízvilággal, citromolajjal.
Kényelmesen fogyasztható azok számára is, akiknek gondot okoz a tabletta vagy kapszula lenyelése. A napi javasolt adagja 1 evőkanálnyi (10 ml) étkezéskor, akár az elfogyasztott étellel együtt, például salátába vagy pirítósra öntve.
Omega-zsírsavak
Olyan értékes, többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, szívvédő hatásúak, serkentik az agyi funkciókat, a koncentráló képességet, hozzájárulnak az erek rugalmasságához, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását. Többségüket a szervezet nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséget a táplálkozás során és étrendkiegészítőkkel kell pótolni. Különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, a túlsúlyosak, a várandósok, a 14 év alatti gyermekek, a legyengült immunrendszerűek, az allergiások, az ízületi panaszokkal élők számára fontos a rendszeres omega-zsírsav-fogyasztás.
Kinek ajánlott különösen a Q10 koenzim pótlása?
- 40 év feletti nőknek, férfiaknak
- stresszes életmódot folytatók számára
- megterhelő fizikai munkát végzőknek, sportolóknak
- rendszeresen dohányzóknak, alkoholfogyasztóknak
- cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak
- szív- és keringési betegségben szenvedőknek
- magas vérnyomásra, magas koleszterinszintre
- túlsúllyal küszködőknek, elhízásra hajlamosaknak
Fogyasztási javaslat:
napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is.
GAL Q10 lazacolaj összetevői:
Tisztított lazacolaj-keverék, ubidecarenone (növényi fermentációval előállított Q10-koenzim), tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes).
1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*:
Ω3-zsírsavat összesen | 3300mg |
ebből EPA | 1675mg |
ebből DHA | 1115mg |
ebből ALA+DPA+SDA | 510mg |
Q10-koenzim | 100mg |
Természetes E-vitamin
(alfa-, béta-, gamma- és delta- tokoferolok keverékéből) |
24mg α-TE (200% RDA**) |
Keress további termékeket ebből a kategóriából!