A kizárólag Új-Zéland kristálytiszta vizű öbleiben tenyésztett tarajos zöldkagyló története az új-zélandi őslakosokkal, a maorikkal kezdődött. A tengerparton élő és a zöldkagylót nyers formában nagy mennyiségben fogyasztó csoportoknál szinte ismeretlenek voltak az ízületi bántalmak, a rheuma és az időskori artrhosis, szemben a szigetek belsejében élő társaikkal. Az 1970-es években gyógyszerkutatási kísérletekben a zöldkagylót is tesztelték. Azok a tesztalanyok, akik zöldkagyló kivonatot kaptak, szinte kivétel nélkül jelentős javulásról számoltak be a mozgásszervi panaszaikat illetően. Azóta a zöldkagyló kivonat hatékonyságát számos nemzetközi tudományos kísérlet igazolta és a legfontosabb nem gyógyszernek minősülő természetes alapanyagú ízület-, porc- és szalag-védő étrend-kiegészítővé vált.
A Zöldkagyló krém értékes hatóanyagai révén elősegítheti a mozgékonyságot izomfeszülés, izommerevség esetén. A zöldkagyló hatékonyságát biológiailag aktív összetevőinek egyedi kombinációja adja. A legfontosabb közülük a porcok alapállományát felépítő glükózaminoglikán (GAG). A speciális feldolgozási eljárása a garancia arra, hogy ezek a hatóanyagok aktívak maradnak a kivonatban.
Adagolás: A megtisztított felületen masszírozza be a balzsamot.
Figyelmeztetés: Felléphet bőrpír, ami 1-2 órán belül elhalványodik.
Sérült bőrfelületen ne használja a balzsamot.
Szembe kerülését kerüljük.
Használat után javasolt a kézmosás.
Összetevők: Aqua, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Mel, Persea Gratssima Oil, Zea Mays Germ Oil, Gaultheria Procumbens Leaf Oil, Perna Canaliculus Extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Urea, Retinyl, Palmitate, Menthol, Ethyl Nicotinate, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid,Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Sodium Cetearyl Sulfate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Sodium Benzoate,Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Citric Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Tocopherol, Boswellia Carterii Oil