Naturland csipke-hibiszkusz tea
A csipkebogyó magas C- és P-vitamin tartalma mellett más értékes, vízben oldódó anyagokat is tartalmaz. A hibiszkuszvirág harmonikus ízűvé teszi a teát. Koffeinmentes forró teát és hideg üdítőt is készíthet belőle.
Csipkebogyó:
Legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. Kiváló immunerősítő, influenzajárványok megelőzésre, náthás és lázas megbetegedések, legyengült állapotok esetén ajánlják rendszeres fogyasztását. Serkenti a mellékvesék és a máj működését is, hatékony méregtelenítő. Kíméletes hashajtóként és vizelethajtóként alkalmazható, illetve vesekő, vesehomok természetes kezelésére, kihajtására. Főzete külsőleg és belsőleg egyaránt használható nehezen gyógyuló sebeknél, fertőzéseknél. Magas magnéziumtartalma hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek és a keringési zavarok gyógyításához.
Hibiszkusz:
Sok C-vitamint, szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz. Biológiailag aktív anyagok a teljes növényben megtalálhatók, természetes pigmentjei, azaz flavonoidjai alapvető szerepet játszhatnak a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében, valamint gyógyításában. Vizelethajtó és antibakteriális hatásának köszönhetően segíti a vese és a húgyhólyag gyulladásának csökkentését, a prosztata-megnagyobbodás természetes kezelését. Azoknak is érdemes rendszeresen fogyasztaniuk, akiknek emelt a C-vitamin-szükségletük, például az izmok és a csontok nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, illetve rendszeresen dohányoznak, vagy stresszes életmódot folytatnak.
Összetevők:
Csipkerózsa terméshús, hibiszkuszvirág csészelevél
Alkalmazás:
Egy csészébe tegyen 1 filtert, öntsön rá forró vizet, és hagyja állni 3-5 percig! Ízlés szerint ízesítse! A C-vitamin védelme érdekében a tea hideg vízben, 2-4 órás áztatással készíthető.
A tea adalékanyagot nem tartalmaz.