GAL Q10 lazacolaj
Természetes forrású Omega-3 zsírsav Q10 koenzimmel és antioxidáns E-vitaminnal
A GAL Q10 Lazacolaj az emberi szervezet számára leghasznosabb állati eredetű Omega-3 zsírsavat tartalmazza. Különlegessége, hogy növényi fermentációval előállított, kiváló hasznosulású Q10 koenzimet is tartalmaz, antioxidáns E-vitaminnal.
Q10 koenzim, a szívvédő vitamin
AQ10 koenzim egy vitaminhoz hasonló, zsíroldékonyenzim, erőteljes antioxidáns hatású. Legfontosabb feladata, hogymint egy katalizátor,biztosítsa a tápanyagokból a test sejtjeinek energiával való ellátását, megfelelő működését. Minél magasabb a sejtekben található Q10 szintje, annál több energiát képesek előállítani. Ha csökken a Q10 szintje, energiahiány lép fel, ami a sejtek működésének megzavarodását, esetleg teljes leállását is okozhatja.
A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.
Már meglévő szívproblémáknál is segíthet
Az egyiklegtöbb Q10-et tartalmazó szerv a szív.Ha a szívizom nem jut elegendő Q10-hez, akkor nem tud megfelelően működni – legnagyobb hiányát éppen ezért a szívbetegeknél mutatták ki.
A túl zsíros étkezési szokások, a mozgásszegény életmód, a káros külső behatások során sok olyan romboló szabadgyök szabadulhat fel a szervezetben, amelyek megbontják az érfalakat, elősegítik a zsír és a mész lerakódását az erekben. Elzáródhat a koszorúér, és bizonyos idő elteltével infarktus is kialakulhat. A Q10 koenzim fogyasztása jelentős mértékben csökkentheti az erek és a szív károsodásait, mert javítja az érfal működését, erősíti a szívizmot, amely a megfelelő mennyiségű vér keringtetéséért is felelős. Kivédi a szívgyógyszerek, illetve a magas vérnyomás elleni gyógyszerek káros mellékhatásait.
Az életkorral járó Q10-szint csökkenése önmagában is szívizom-károsodást okozhat, amely hamar visszafordítható a koenzim pótlásával!
Q10 koenzimmel a rák ellen
Mivel a Q10 koenzim igen erős antioxidáns hatású, a szabadgyökök megkötésével megakadályozhatja a rákos sejtek elszaporodását. Hatékonyan segíti a falósejtek aktivitását, amelyek meggátolják a sejtek károsodását, a daganatok kialakulását, terjedését, illetve az áttétek képződését. Növeli a sejtek oxidációval szembeni ellenálló képességét, erősíti a DNS-hibákat kijavítóenzimekaktivitását is. A Q10 koenzimet a rák kiegészítő kezelésére, valamint a daganatellenes kezelés által okozott mellékhatások enyhítésére is ajánlják.
Visszafordíthatja a fogínysorvadást
Az elektromos fogkefék használatánál, az emelt dózisú C-vitamin-pótlásnál nagyobb hatékonyságú a Q10 koenzim rendszeres fogyasztása. Még a rosszabb állapotú, a fogak meglazulásával járó fogínysorvadást is képes visszafordítani! Javítja az ínyszövet ellenálló képességet, segíti a beteg szövetek regenerálódását, nagymértékben csökkenti az íny és a gyökérhártya gyulladásait.
Védi az idegrendszert, megelőzheti a migrént
A Q10 koenzim kedvező hatást fejt ki migrénes fejfájásban szenvedőknél. Emelt napi adag fogyasztásával eredményes lehet a migrénes rohamok megelőzésében, a rohamok számának csökkentésében. Alkalmazzák még az agyműködés rendellenességeinek kezelésében is, például skizofréniánál, sclerosis multiplexnél és Alzheimer-kórnál.
Erősíti az immunrendszert, fiatalít
Erős antioxidáns hatásával a Q10 koenzim megköti a szabadgyököket, amelyek a sejtek működését, egészséges termelődését károsíthatják. Lassítja az általános öregedési folyamatokat, nagyobb állóképességet és erőkifejtést biztosít. Nagy megterhelés idején segít megőrizni a teljesítő képességet, gyorsítja a regenerálódást, a felépülést. A bőrt is kiemelten védi a káros környezeti hatásoktól, az UV-sugárzások következményeitől!
Miért fontos az Omega-zsírsavak fogyasztása?
A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok és olajok lebontásával kerülnek a szervezetbe. A zsír az egyik legfontosabb energiaforrás, ideális esetben a táplálékkal felvett energiának 30 százaléka zsírokból származik.
Hasonlóan a vitaminokhoz, a szervezet az omega-3 zsírsavakat sem képes előállítani, ezért azok csak étkezéssel, kiegészítőkkel pótolhatók. Létfontosságú tápanyagok: ezek az esszenciális zsírsavak biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, javítják az agy, a szív és a hormonháztartás működését, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását, csökkentik a rák kialakulásának esélyét.
Az öregedésgátló E-vitamin
Az E-vitamin az egyik leghatásosabb zsíroldékony antioxidáns, legfontosabb szerepe a sejtek védelme: megakadályozza károsodásukat, segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. Elsősorban a betegségek megelőzésében rendkívüli hatású. A szervezet E-vitamin-szintje nagyban befolyásolja az immunrendszer működését, javítja a védekező képességet, és késlelteti az általános öregedési folyamatokat. Óvja a szervezetet a káros külső környezeti hatásoktól, a cigarettafüsttől, a méreganyagoktól, csökkenti a bőr sérülékenységét, lelassítja a szövetek öregedési folyamatát, késlelteti a ráncok megjelenését, elmélyülését, felgyorsítja a sebgyógyulást.
Napi 1 evőkanál lazacolajjal az egészségért
A GAL Omega-3 Lazacolaj jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az Omega-3 zsírsavak teljes spektrumát, növényi fermentációval előállított Q10-koenzimmel, természetes tokoferolokkal (E-vitaminnal) együtt. Nagy dózisú EPA- és DHA-tartalommal, kellemesen enyhe ízvilággal, citromolajjal.
Kényelmesen fogyasztható azok számára is, akiknek gondot okoz a tabletta vagy kapszula lenyelése. A napi javasolt adagja 1 evőkanálnyi (10 ml) étkezéskor, akár az elfogyasztott étellel együtt, például salátába vagy pirítósra öntve.
Omega-zsírsavak
Olyan értékes, többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, szívvédő hatásúak, serkentik az agyi funkciókat, a koncentráló képességet, hozzájárulnak az erek rugalmasságához, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását. Többségüket a szervezet nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséget a táplálkozás során és étrendkiegészítőkkel kell pótolni. Különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, a túlsúlyosak, a várandósok, a 14 év alatti gyermekek, a legyengült immunrendszerűek, az allergiások, az ízületi panaszokkal élők számára fontos a rendszeres omega-zsírsav-fogyasztás.
Kinek ajánlott különösen a Q10 koenzim pótlása?
- 40 év feletti nőknek, férfiaknak
- stresszes életmódot folytatók számára
- megterhelő fizikai munkát végzőknek, sportolóknak
- rendszeresen dohányzóknak, alkoholfogyasztóknak
- cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak
- szív- és keringési betegségben szenvedőknek
- magas vérnyomásra, magas koleszterinszintre
- túlsúllyal küszködőknek, elhízásra hajlamosaknak
Fogyasztási javaslat:
napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is.
GAL Q10 lazacolaj összetevői:
Tisztított lazacolaj-keverék, ubidecarenone (növényi fermentációval előállított Q10-koenzim), tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes).
1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*:
| Ω3-zsírsavat összesen | 3300mg |
| ebből EPA | 1675mg |
| ebből DHA | 1115mg |
| ebből ALA+DPA+SDA | 510mg |
| Q10-koenzim | 100mg |
| Természetes E-vitamin
(alfa-, béta-, gamma- és delta- tokoferolok keverékéből) |
24mg α-TE (200% RDA**) |
Keress további termékeket ebből a kategóriából!
Aspirin Complex 500 mg/30 mg Granulátum Belsőleges Szuszpenzióhoz 20 db
Erdomed 300 mg Kemény Kapszula 20 db
Mecsek Köszvény Elleni Tea Filteres 20X
Strepsils Honey and Lemon Szopogató Tabletta 24 db
Erdomed 300 mg Kemény Kapszula 10 db 