A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort, tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus ezektől mentes, illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat.
GAL Laktoferrin Plus
100% tisztaságú laktoferrin!
A GAL készítménye 100% tisztaságú laktoferrin-tartalmú kivonat, amelyben mind a háromféle laktoferrin megtalálható, méghozzá nagyobb részben a legértékesebb apo-laktoferrinnel. Kiemelten segíti az immunrendszer megerősítését, a káros baktériumok, vírusok és gombák kiirtását, kezeli a vérszegénységet, a bél gyulladásait, a bőrproblémákat.
A laktoferrin glicinnel és mikronizált bambuszrosttal kevert, így nem kell kapszulában lenyelni, kellemes ízű, és jól oldódik bármilyen folyadékban.
Laktoferrin
A laktoferrin egy természetes fehérje, megtalálható az ember és az emlősök tejében, a vérplazmában, a fehérvérsejtekben is. Az előtejben, a kolosztrumban a legmagasabb a koncentrációja. A laktoferrinnek saját kötődési helyei, azaz receptorai találhatók az emésztőrendszerben. Segíti a belekben található jótékony hatású baktériumok képződését, a káros baktériumok kiirtását, ezzel jelentősen hozzájárul az immunrendszer, a szervezet védekező képességének megerősítéséhez is. Vasmegkötő tulajdonságával fontos szerepe van vérszegénység megelőzésében és kezelésében, továbbá hozzájárul a csontok megfelelő fejlődéséhez, az ásványi anyagok beépüléséhez, a csontritkulás megelőzéséhez. A laktoferrin kivételes hatású a baktériumok, vírusos és gombás fertőzések ellen. Hatását úgy fejti ki, hogy eltéríti a vírusrészecskék célsejtekbe való eljutását, illetve elvonja a káros baktériumok szaporodásához szükséges tápanyagokat. Fokozza a hasznos baktériumok, a probiotikumok hatását, védi a gyomrot, a beleket. Megfázásos, járványos időszakban, például influenza idején érdemes megelőzésre is fogyasztani. Gombaellenes hatásával candida ellen is hatékony.
Glicin
A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.
Mikor ajánlott a laktoferrin fogyasztása?
- legyengült immunrendszer
- bakteriális, vírusos fertőzések
- visszatérő gombás fertőzések
- vérszegénység
- tumoros megbetegedések
- szív- és érrendszeri problémák
- gyomorpanaszok
- vastagbélgyulladás
- Crohn-betegség
- lisztérzékenység
- bélflóra egyensúlyának felborulása
- bőrgyulladás
- fokozott stressz
- általános fáradtság, kimerültség
Tápérték 100g termékben:
- Energia: 324kcal (1360kJ)
- Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g
- Szénhidrát: 0g – ebből cukrok: 0g
- Fehérje: 64g
- Nátrium: 0,1g
- Rost: 34g
- Laktoferrin: 15g
Összetevők:
Glicin (aminosav), mikronizált bambuszrost, laktoferrin (tejből).
Alkalmazási javaslat:
Kb. fél perc kevergetés mellett tökéletesen oldódik bármilyen folyadékban, így ital formájában javasoljuk fogyasztani.
Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot (~1-2 teáskanálnyit). Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot. 12g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat!
Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát.