A glutén tartalmaz néhány olyan fehérjetípust, amely egyes emberek emésztőrendszere számára nehezen emészthető meg. A gluténból származó emésztetlen fehérjemaradványok hozzájárulnak az evés során gyakorta tapasztalt kellemetlen érzetekhez. A fehérjék peptideknek hívott kisebb egységekből állnak és az emésztés során aminosavakká bomlanak le, melyek a fehérjék építőelemei. Az EatEnjoy™ proteolitikus enzimeket, endopeptidázokat és exopeptidázokat tartalmaz, amelyek a fehérjékben, így a gluténban levő belső és külső peptidkötéseket bontjákle. Az enzimek segítik a szervezetet a fehérjeláncok aminosavakra történő lebontásában, melyeket azután a test már könnyűszerrel képes felszívni. Mindez csökkenti a diszkomfort érzetet, amely ennek hiányában jelentkezne.
Az EatEnjoy™ más összetevőkben, így a tejben, halban, mogyorófélékben és szójababban előforduló fehérjék lebontásában is részt vesz, elősegítve ezzel a bevitt élelmiszer könyebb megemésztését.