Az articsóka kivonata epetermelést és kiválasztást fokozó cinarin hatóanyagban gazdag. Hozzájárul az emésztéshez, a belek megfelelő működéséhez, a gyomor-bélrendszeri komfortérzethez.
A növény igen gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A-, B2-, és C-vitamint.
Az articsóka inulint tartalmaz, vagyis egy olyan poliszacharidot, ami csak lassan bomlik le a bélben és lassan szívódik fel. Ezért az articsóka segíthet az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében. Ez különösen cukorbetegek számára lehet hasznos.
A B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), a B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin(pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer egészséges működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához és az immunrendszer normál működéséhez.
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban. | ||
---|---|---|
Hatóanyagok | 1 kapszula | NRV *% |
Articsóka levél kivonat | 400mg | ** |
Máriatövis termés kivonat | 100mg | ** |
B3-vitamin (Niacin) | 8mg | ** |
B5-vitamin (Pantoténsav) | 3mg | ** |
B2-vitamin (Riboflavin) | 0,7mg | ** |
B6-vitamin (Piridoxin) | 0,7mg | ** |
B1-vitamin (Tiamin) | 0,55mg | 50 |
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
** Nincs megállapított mennyiség