A csüdfüvet (Astragalus membranaceus) a kínai Shen Nong császár fedezte fel a 2. században, aki mint kiváló gyógynövényt sorolta be a ma már klasszikusnak számító tanulmányába (Shen Nong Ben Cao Jing). A csüdfű kínai neve huangqi, ami „sárga vezért” jelent, s amely egyaránt utal a gyökér sárga színére és elismertségére. Hasznos összetevői flavonoidok, poliszacharidok, triterpének, glükozidok, aminosavak és nyomelemek. Hatóanyagainak köszönhetően támogatja a keringési rendszer egészségét, a normál vérnyomás fenntartását. Antioxidánsként védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaival szemben, így támogatja az immunrendszert. Segít fenntartani a szellemi és fizikai kiegyensúlyozottságot.
A normál vérnyomás és a keringés támogatásához, az immunrendszer védelméhez
Adagolás (felhasználás)
Önmagában, illetve levesbe vagy teába főzve is fogyasztható.
Összetevők
csüdfűgyökér (Astragalus membranaceus)