Felhasználható:
Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására.
Élelmiszeripari tartósítószerként, antioxidánsként.
Alkalmazás és adagolás cefre kénezésekor:
Cefre kénezésekor a borként a darált cefrére szórjuk, vagy darálás közben azt folyamatosan adagoljuk, majd elkeverjük. A szőlő, illetőleg a cefre állapota alapján 5-15 g borként adagolunk 100 kg cefréhez.
Alkalmazás és adagolás must és bor kénezésekor:
A szükséges mennyiségű borként kevés mustban vagy borban oldjuk fel, majd adjuk közvetlenül hozzá.
egészséges, édes musthoz: 10 g/hl
kissé rothadt termés esetén: 15 g/hl
rothadt termés esetén: 20 g/hl
friss musthoz szállításkor: 30 g/hl
borok gyenge kénezésekor: 10 g/hl
borok közepes kénezésekor: 20 g/hl
borok erős kénezésekor: 30 g/hl
Alkalmazás és adagolás zöldség és gyümölcs tartósításakor:
Zöldség és gyümölcs tartósításakor a szükséges – 2-3 g/5 liter felöntőlé – borként az ecetes vagy cukros lében oldjuk fel. A borként forró vízbe tenni nem szabad.