Gyorsabb zselésedés, jobb textúra és intenzív íz jellemzi a citruspektinnel készült befőzéseket. A 100% citruspektin használata nem csak a tartósítószer-mentes finomságok készítését teszi lehetővé, hanem azt is, hogy a cukrot teljesen elhagyhatjuk a receptekből! Az alacsony észter-tartalmú pektin alacsony cukortartalmú (diétás) lekvárok készítéséhez ajánlott. A citruspektin kalciummal ,,házasítva” képes zselésedést előidézni, ez különösen jó hír azoknak, akik szeretnék csökkenteni a cukorfogyasztásukat. Ez a konyhai alapanyag hozzájárul ahhoz, hogy az elkészített ételek még inkább meg tudják őrizni gyümölcsös ízvilágukat, ráadásul gyors zselésedést eredményez, így kevesebb időt szükséges tölteni a főzéssel és hamarabb élvezhetjük az ínyencségeket.
Javasolt adagolása: 0,5-1%. Míg korábban 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 11-16 kilogramm gyümölcshöz volt elegendő, addig most akár 20-25 kg-hoz is elégséges.