A pekándió azonban kiemelkedik a mezőnyből, hiszen több rostot tartalmaz bármely más diófélénél: a teljes tömegének 10%-a élelmi rost. Emelett a szénhidrát tartalma is a legalacsonyabb. Továbbá gazdag forrása a tiaminnak, a cinknek, valamint a réznek és a mangánnak.
Fitonutrients néven ismert mikrotápanyagokat is tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy csökkentik a gyulladást.A pekándió, valamint a dió általában segíthet az ideális testsúly megtartásában. Magas zsírtartalma miatt, segít az ember teltségérzetét fenntartani. Ha snackként fogyasztjuk ők, vagy adunk a salátához vagy zabkásához belőle, segíthet, hogy hosszabb ideig maradjon velünk a teltség érzés, így összességében kevesebbet ehetünk.A pekándió kalóriatartalma viszonylag magas, tehát az előnyös tulajdonságai ellenére is érdemes figyelni arra, hogy egyszerre ne együnk belőle egy tucatnál többet.
ÖSSZETEVŐK: Pekándió.
Gluténmentes üzemben csomagolva
100g TÁPANYAGTARTALMA | ||
Energia | 2,893kJ / 691kcal | |
Zsír | 72 g | |
– Telített zsírok | 6 g | |
Szénhidrát | 14 g | |
– Cukor | 4 g | |
Rost | 10 g | |
Fehérje | 9 g | |
Só | 0 g |