- Rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép Bifidusszal
- Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer
- Tej-, szója-, glutén- és tojásmentes pép
Nestlé Sinlac rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép Bifidusszal. Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer
A tehéntejfehérje-, szójafehérje- és más táplálékallergiák egyre gyakrabban fordulnak elő csecsemő- és kisgyermekkorban, de a jellegzetes tünetek akár felnőttkorban is jelentkezhetnek. A megelőzés és kezelés leghatékonyabb módja a panaszokat okozó táplálék vagy táplálékösszetevő étrendből történő kiiktatása.
A Sinlac erre a célra kifejlesztett tej-, szója-, glutén- és tojásmentes pép.
A Sinlac javallatai
Allergia szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek számára anyatej vagy HA (hypoallergén tápszer) mellett.
• Táplálékallergia gyanúja esetén az eliminációs diéta részeként
• Tehéntej-, szójafehérje- és multiplex táplálékallergia esetén
• Glutén-túlérzékenység (coelikália) esetén
• Gabona-allergia esetén
• Laktóz-intolerancia (tejcukor-érzékenység) esetén
A Sinlac ellenjavallatai
• Glükóz-, fruktóz-, szacharóz-intolerancia
• Rizs- és/vagy szentjánoskenyérmag-allergia
Immuno-Complex: A- és C-vitamin, CinkImmuno-Complex:
Az A- és C-vitamin, valamint a cink hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Bifidusz BLA Bifidusz BL az anyatejjel táplált csecsemők emésztőrendszerében meglévőhöz hasonló bifidobaktérium.
Minden egyes használat után gondosan zárd le a tasakot és a dobozt! Tárold száraz, szobahőmérsékletű helyen (25°C alatt)! Hűtvetárolást nem igényel. Kérjük, óvd a terméket a hőingadozástól. A felbontott tasak tartalmát 6 héten belül használd fel! Minőségétmegőrzi a jelzett hónap végéig: lásd a csomagoláson.
Felhasználás: A Sinlac por az alappép készítése mellett alkalmas a kornak megfelelő egyéb ételekben sűrítő, dúsító anyagként történőfelhasználásra. A baba korának és igényeinek megfelelően az adagolás, a sűrűség kialakítása egyéni eltérést mutathat. Az alappépgyümölcs- és zöldségpürével, egyéb ízesítő anyagokkal is kombinálható, valamint karakteres ízek tompítására és semleges ízekkiemelésére is felhasználható. Dúsítás: A főzelékalap jellegétől függően, adagonként 15 gramm (1 evőkanál) Sinlac por az ételösszenergia tartalmát kb. 64 kcal-val emeli meg. Sűrítés: Az ételhez utólagosan hozzákevert Sinlac por nem igényel utólagoshőkezelést. Elkészítési javaslat 1. Mielőtt hozzákezdesz a pép elkészítéséhez, mosd meg a kezedet és győződj meg róla, hogy aszükséges edények tiszták! 2. A friss ivóvizet forrald fel és hűtsd le testhőmérsékletűre! 3. A szükséges mennyiségű vizet öntsd atányérba! 4. A megfelelő mennyiségű Sinlac port add a vízhez! 5. Lassan, egyenletesen keverd el! A Sinlac pép fogyasztásra kész! Apép elkészítése különleges körültekintést igényel. A felforralt vizet felhasználás előtt kb. 40°C-ra (testhőmérsékletűre) le kellhűteni, hogy a Bifidusz baktériumok aktívak maradjanak. Életkor: 4 hónapos kortól Étkezésenkénti mennyiség: Előzőleg felforralt vízmennyisége: 125 ml Nestlé Sinlac: 40 g / 3-4 evőkanál Napi étkezések száma: Nestlé Sinlac: 2 Egyéb táplálék: 4 Életkor: 6 hónaposkortól Étkezésenkénti mennyiség: Előzőleg felforralt víz mennyisége: 150 ml Nestlé Sinlac: 50 g / 4-5 evőkanál Napi étkezések száma: Nestlé Sinlac: 1-2 Egyéb táplálék: 3-4 Alappép hígítása: 1 adag = 40 g Sinlac por + 125 ml víz Egy dobozból 16 adag alappépkészíthető. 1 adag = 50 g Sinlac por + 150 ml víz Egy dobozból 13 adag alappép készíthető.