Jellemzők
- A zab héja a zabkorpa, úgymond mellékterméknek nevezhető, mely az őrlés pillanatában keletkezik, azonban értéke egyáltalán nem elhanyagolható a sporttáplálkozásban sem.
- A zabpehely mellett nagyon kedvelt alapanyag a tudatosan étkezők étrendjében ez a rostban gazdag élelmiszer.
- 100%-ban gluténmentes zabpehelykorpát tartalmaz a Nature Cookta termékcsalád tagja.
- Alapanyagát hazánkban termesztik szigorúan ellenőrzött körülmények között.
- A sokrétűen felhasználható, cukormentes, kifejezetten sószegény zabpehelykorpa segítségünkre lehet főzésnél, sütésnél, bármely főétkezésnél.
- A legkitűnőbb, adalékmentes élelmiszer a panírozás újragondolására.
- Felhasználása rendkívül sokoldalú, az élelmi rostban gazdag élelmiszerrel készített étel ízesítése pedig határtalan.
- A Nature Cookta gluténmentes terméke nagy mennyiségű folyadék felvételére képes: nagyon jól lehet ezzel a cukormentes, kifejezetten sómentes alapanyaggal panírozni, kenyereket és süteményeket sütni.
- Keverhetjük növényi joghurtokba, kásákba, pudingokba egyaránt.
- Turmixoknál, főzelékeknél pár perccel fogyasztás előtt adagoljuk, csupán tálaláskor, mert felszívná az összes nedvességet.
- Remek gyümölcssaláták szórásához, palacsinták, mufffinok készítéséhez, krémek dúsításához.
- Baguette, pite, kifli, perec, tallér, lepény sütésekor se feledkezzünk meg erről a gluténmentes összetevőről.
- Gombafejek töltelékeként is fontos alapanyag lehet a fűszereken kívül.
- Zabkorpával teljes mértékben megváltoztathatjuk a panírozást, kiváló fasírozottokhoz, húsgombócokhoz.
- Próbáljuk ki zabbundás brokkolihoz, vagy cukkinis tonhalfasírthoz egyaránt.
Összetevők
- gluténmentes zabpehelykorpa.
Tápértéktáblázat
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1480 kJ/352 kcal |
Zsír | 6 g |
ebből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 52,2 g |
ebből cukor | 0,4 g |
Fehérje | 15,2 g |
Rost | 14 g |
Só | 0,04 g |
Tárolás
- Száraz, hűvös helyen tárolandó.